Pin it

København – hvor det gamle og det nye mødes

København er Danmarks hovedstad med ca. 1 mio. indbyggere. Byen emmer af skandinavisk storbystemning, og tempoet her er højt. Byen er dog også fuld af grønne oaser som for eksempel Kongens Have eller Øster Anlæg, der tjener som fredfyldte åndehuller. København er i dag et miks af spændende, moderne arkitektur og ældre vartegn som for eksempel Børsen, som Christian d. 4. lod opføre i 1600-tallet. I København kan man både opleve charmen ved de gamle smalle brostensbelagte stræder og ny cutting-edge arkitektur, og det er med til at gøre byen særlig dynamisk og interessant. Bo på et af vore centralt beliggende hoteller og udforsk smukke og spændende København og alle dens seværdigheder! 

Københavns forskellige kvarterer

København består af flere forskellige kvarterer, der hver har sit eget særpræg. Nørrebro og Vesterbro er byens mest hippe kvarterer, der byder på masser af moderne designbutikker, trendy caféer og barer. Østerbro og Frederiksberg er stilige og grønne kvarterer, der byder på mange gode restauranter. Christianshavn er nostalgisk og romantisk med de gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og kanalerne, der skærer igennem byen. Indre by er Københavns ældste kerne, og det er også her, man finder de mest berømte seværdigheder. 

Seværdigheder i København

En af Københavns mest berømte seværdigheder er Amalienborg, der er hovedresidens for den danske kongefamilie og et af de mest kendte danske bygningsværker. Slotspladsen er åben for alle, og hver dag kl. 12 kan man se Den Kongelige Livgardes vagtskifte. Fra Amalienborg er der udsigt til havnen, Marmorkirken og det nye operahus designet af Henning Larsen. En anden af Københavns klassiske seværdigheder er Rundetårn – oprindelig et stjerneobservatorium, der blev bygget af Christian d. 4. i 1642. I dag er tårnet åbent for alle og tilbyder en smuk udsigt over København. Rundetårn ligger midt på Strøget – Københavns største shoppinggade, der er spækket med butikker med noget for enhver smag.