Tivoli og Arp-Hansen Hotel Group bygger nyt hotel til trecifret millionbeløb

1 million gæster har enten boet eller besøgt Tivoli Hotel & Congress Center siden åbningen i 2010. På baggrund af den succes er Arp-Hansen Hotel Group og Tivoli nu klar til at fortsætte det strategiske samarbejde og bygger et nyt tematiseret forretningshotel med 282 værelser, som bliver en integreret del af det nuværende Tivoli Hotel. Prisen på hotellet, der tegnes af den internationalt kendte danske arkitekt Kim Utzon, lander på et trecifret million beløb. Wonderful Copenhagen hilser initiativet velkomment.

Når det nye 12-etagers hotel forventes at stå klar i 2015 bliver det et hotel præget af Tivolis ånd og designhistorie. Hotellet byder på 38 nye møde- og konferencerum samt 282 værelser, der lige som det eksisterende Tivoli Hotel lever op til forretningsgæster behov samtidig med, at det imødekommer familiesegmentets ønsker. Den samlede hotelkapacitet for Tivoli Hotel kommer dermed op på 679 værelser og mødefaciliteter, der kan rumme 6000 gæster.

Med det nye hotel realiseres den oprindelige plan for det samlede kongres- og hotelområde på Kalvebod Brygge, der ud over Tivoli Hotel & Congress Center også indbefatter 510 værelser på lavprishotellet Wakeup Copenhagen. Kongreskomplekset vil efter udvidelsen samlet tilbyde 1210 værelser.

"Det giver rigtig god mening at fortsætte samarbejdet med Arp-Hansen Hotel Group grundet deres evne til at skabe unikke hoteller på centrale placeringer i København. Vi har i en del år målrettet arbejdet med at udvide vores forretningsområder inden for turismeværdikæden. Og et Tivoli Hotel mere i familieklassen der samtidig tilgodeser forretningssegmentet ligger flot i forlængelse af vores strategi om at gøre Tivoli til en helårsforretning", siger Lars Liebst, adm. direktør Tivoli.

Lars Bernhard Jørgensen, direktør for Wonderful Copenhagen bifalder byggeriet

 ”Det er vigtigt for vores internationale konkurrenceevne, at vi hele tiden fornyer os. Til trods for den globale krise, har vi oplevet en markant fremgang i antallet af hotelgæster i København i de senere år, og det kan delvis forklares ved, at vi i samme periode har fået mange nye hoteller og konferencefaciliteter som vi har markedsført og solgt internationalt. Tivolis og Arp-Hansens unikke partnerskab, og deres nye hotelprojekt, styrker turisme- og mødeproduktet i indre by, og investeringen ligger godt i tråd med Wonderful Copenhagens vækststrategi for de kommende år.

Fakta

Tivoli og Arp-Hansen Hotel Group indgik i 2008 et strategisk samarbejde omkring Arp-Hansen Hotel Groups Tivoli Hotel. Der har ikke været langt fra tanke til handling for Tivoli Hotellet. I 2010 bød hotellet de første gæster velkommen og senere samme år åbnes dørene for Københavns nye kongrescenter - Tivoli Congress Center. Nu føjes der et kapitel mere til det succesfulde samarbejde.

Om Arp-Hansen Hotel Group

Arp-Hansen Hotel Group har siden 1961 drevet hotelvirksomhed og er i dag Københavns største hotelkæde med i alt godt 2.700 værelser fordelt på hoteller som alle har centrale beliggenheder i København. Arp-Hansen Hotel Group beskæftiger i dag ca. 700 medarbejdere.

Hotellerne drives og markedsføres under navnet Arp-Hansen Hotel Group – gruppens kendte hoteller er Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Tivoli Hotel, Imperial Hotel, The Square, Copenhagen Island, Copenhagen Strand, Hotel Opera, Wakeup Copenhagen og Gentofte Hotel.

Om Tivoli

Siden Georg Carstensen i 1843 for første gang slog portene op for gæsterne til Tivoli i København har Haven udviklet sig til en forlystelseshave i verdensklasse med hotelvirksomhed, 27 kørende forlystelser, aktiviteter, boder, restauranter samt events, shows og koncerter på højeste niveau. Tivoli er blandt verdens ældste forlystelseshaver og er med sine traditioner og løbende fornyelser et stærkt oplevelsestilbud til tre generationer. Haven besøges af knap 4 millioner gæster hvert år.