Green Key – turismens internationale miljømærkning

Green Key eller “Den grønne nøgle” er et internationalt miljømærke, der uddeles til hoteller, campingpladser, svømmehaller med videre. 

Green Key mærkningen tildeles til virksomheder, der gør en ekstra indsats på miljøområdet, og der er nogle helt specifikke krav, der skal følges for at opnå retten til at bruge betegnelsen ”Green key certificeret facilitet”.Mærkningen er altså med andre ord gæstens garanti for at have valgt et hotel, der fokuserer på miljøet. 

 I 2008 blev alle Arp-Hansens hoteller Green Key-certificeret, og vi har dermed forpligtet os til at sætte en høj standard indenfor miljøspørgsmål. 

Vores miljøpolitik

Vi sætter en stor ære i at være en miljøbevidst hotelgruppe, der gør en ekstra indsats på miljøområdet. Vi har udformet en sammenhængende miljøpolitik for alle vores hoteller, og vi overholder naturligvis Green key kriterierne. 

Uden at gå på kompromis med komfortniveauet på vores hoteller har vi forpligtet os til at:

• Reducere vores affald og affaldsstoffer samt nedbringe forbruget af vand og energi

• Benytte varer, der belaster miljøet mindst muligt

• Påkræve at vores leverandører leverer produkter og ydelser, der lever op til Green key kravene

• Behandle miljøspørgsmål og fremadrettet sætte nye mål i samarbejde med kunder, leverandører, organisationer og andre interesserede. 

Udover dette laver vi en masse konkrete tiltag, der kommer både vores kunder og miljøet til gode.

Arp-Hansens miljøtiltag

Vores hoteller har grønne sedumtage (tage med beplantning), vores linned bliver vasket på miljømærket vaskeri, vores restauranter er 100 % røgfrie og vi kan stille cykler til rådighed, så vores gæster kan komme effektivt og miljørigtigt rundt i København (gælder ikke Gentofte Hotel).

Desuden er alle vores rengøringsmidler og sæbe/shampoo miljømærkede, vi har etableret klimastyring og besparende vandflow, og minimum 5 % af vores fødevareindkøb er økologiske.

For at spare på papir er vi gået over til elektronisk faxmodtagelse og korrespondancearkivering frem for papir arkivering, og når vi bruger papir, er det miljømærket.

Alle disse tiltag er med til at sikre en grøn og bæredygtig fremtid, og etablere Arp-Hansen som en frontløber når det kommer til miljørigtig hoteldrift.