Christianshavn – Kreativitet og gastronomiske perler i en historisk bydel

Christianshavn blev grundlagt af Christian IV i 1619 med inspiration og hjælp fra hollandske arkitekter. Bydelen starter ved Knippelsbro og afgrænses af voldene. Mange af handels- og håndværkerhusene, som ligger ud til kajen, er bygget efter hollandsk stil, der gjorde det nemmere at håndtere varerne. Disse huse langs kanalen giver Christianshavn en særlig historisk stemning og tiltrækker folk, der har lyst til at nyde atmosfæren en varm sommeraften. 

Seværdigheder på Christianshavn

Christianshavn var tidligere præget af arbejderklassen, men er i dag befolket med kreative ildsjæle, børnefamilier, forretningsfolk og skæve eksistenser. Bydelen er i særdeleshed kendt for Fristaden Christiania – en af landets mest besøgte seværdigheder. Du kan gå en tur gennem Christiania og på voldene omkring. Her er både malerier og skulpturer, og hvert hus har sin egen historie og helt unikke udtryk. Fortsætter du længere ud ad Prinsessegade til Holmen møder du Københavns kreative uddannelser, der ligger side om side. På Holmen finder du også nogle fine gamle pakhuse, barakker og kanonbådeskure. En anden stolt seværdighed på Christianshavn er Vor Frelser Kirke fra 1696. Kirken rager højt op over byens tage med sit berømte tårn og guldspir. Gå en tur op i tårnet og nyd udsigten over byen. Den udvendige side af tårnet er åbent fra april til oktober. Udover Christianhavns skønne historiske seværdigheder kan denne bydel også byde gastronomi i høj klasse. Her ligger eksempelvis den delikate italienske restaurant Era Ora og den meget populære innovative restaurant Noma. Slut evt. aftenen af på Bådudlejningens restaurant og cafe, hvorfra du kan betragte livet på kanalen eller på en af bydelens lokale værtshuse. 

Overnat i skønne omgivelser med Arp-Hansen Hotel Group

Efter en lang dags vandring og indtryk kan du forkæle dig selv og din rejsepartner med en vidunderlig overnatning på et af Arp-Hansen Hotel Groups skønne hoteller i nærheden af Christianshavn. Her anbefaler vi hotellerne i nærheden af Kongens Nytorv.