Imperial Hotel

Velkommen til Imperial Hotel

I 1950’erne havde danske håndværkere, møbelsnedkere og designere deres gyldne tider. Det var et årti, hvor et væld af designikoner fandt vej til danskernes hjem og hjerter – og dén tendens ser vi igen. De retro fænomener er vendt tilbage, fordi de udtrykker en særinteresse for – og længsel efter – den fortid, der har formet vores samfund.

Imperial Hotel blev bygget i 1958. Det står i dag som et gennemrenoveret, klassisk designhotel. Ikke ’kun’ fordi det repræsenterer et vigtigt årti, men også fordi det danner rammen for internationalt mødested. Et sted, hvor vi kan puste liv i et designudtryk, der gør indtryk… og igen giver os mulighed for efterlade et aftryk. Dét gør vi med hjælp fra ’medlemmer’ af den danske designelite og deres retro-design, fordi dets særkende giver os et fælles sprog. Gennem dansk design kan vi fortælle folk, på tværs af landegrænser og tungemål, om vores kulturarv, livsstil og selvforståelse. Måske bedre end vi kan med det sagte ord.

En hyldest til dansk retro-design

De retro fænomers reprise viser, at fortiden og nutiden kan eksistere på samme tid. Retrostilen giver med andre ord liv og historie til det moderne hjem – og til vores 4-stjernede designhotel. For hér kan du ’møde’ danske designere såsom Verner Panton, Fritz Hansen og Morten Engelbrecht.

I vores lobby finder du også specialdesignede stole i 50’er-stil, og vores pejsestue gemmer på designreoler med det kubiske – og ikoniske – GRID-system… som sammen med dybgrønne planter, messingfigurer og, i vinterhalvåret, en optændt pejs inviterer til hyggesnak og læsestunder. Det hele ligger indrammet af træpaneler, glødelys og orange og lilla farver.

De retro fænomer er ikke kun populære i Danmark, men også globalt. Det er den prisvindende tv-serie ’Mad Men’ et sikkert tegn på. Den har givet os på den anden side af skærmen noget at samles om – selvom vi sidder i hvert vores verdenshjørne. Da Imperial Hotel har international appel, har vi ladet os inspirere af ’Mad Men’-serien på en hel etage og i udvalgte Executive-værelser. Og vi håber, at stilen leder dine og andre gæsters tanker over på tweed-jakkesæt, touperede frisurer og krystalkarafler.

Nyd din morgenmad i åndeligt selskab med danske berømtheder

I hotellets hjerte ligger det, der engang dannede rammen for palmehaven Imperial Garden. I gamle dage var stedet et samlingspunkt for det københavnske borgerskab og danske berømtheder. Lige fra den folkekære Dirch Passer og rejsekongen Simon Spies til den musikalske komikertrio Linie 3 har spist gravad laks og højreb og drukket fine druer i den dengang frodige og fornemme restaurant.

I dag gemmer det glasindrammede rum på vores morgenmadsrestaurant. Og du kan stadig få en fornemmelse af de celebre snakke og svajende palmeblade, da restauranten er indrettet med palmestammer, retromøbler i industrielt, cremefarvet interiør og en tætvævet lilla farve under fødderne. Hér kan du også nyde en varieret morgenmadsbuffet af både kolde og varme retter, bl.a. nybagt brød, kødpålæg, ost og marmelader, æg og bacon, yoghurt, frisk og tørret frugt… og smørduftende wienerbrød til den søde og sidste mundfuld.

Hold møder og konferencer i retro-rammer

Møbler og design fra midten af det 20. århundrede var et udtryk for optimisme, vækst og købeglæde – og dét skabte gunstige vilkår for forretningsfolk, strategiske beslutninger og kreativ tænkning. Det mindede bl.a. serie-successen ’Mad Men’ os om. Derfor tror vi også på, at den retro ’vibe’ på vores designhotel skaber de rette rammer for udbytterige møder og konferencer.

Imperial Hotel huser seks mødelokaler, som har plads op til 200 gæster. Her kommer du og dine gæster ubesværet gennem dagen, da alle lokaler byder på det nyeste AV-udstyr, aircondition og masser af lysindfald. Vi hjælper dig gerne med at finde den rette mødepakke eller skræddersy indholdet til dit program. Har du brug for et sted at forberede dig, finde arbejdsro eller arrangere et uformelt møde, er du også velkommen til at benytte vores business-lounge.

Håndværk og traditioner, der kan smages

Ser du traditioner, erfaring og faglig stolthed som et kvalitetsstempel? Det gør vi også. For som det klassiske designhotel vi er, bifalder vi alle, som har håndværkshænderne godt skruet på. Også i køkkenet. Derfor er vi selvsagt fascinerede af det italienske køkken og dets madkultur, som gennem århundreder er gået videre fra generation til generation. Italienerne forstår at dyrke og håndtere råvarer, der smager af ’saft og kraft’ – dem, der finder vej til retter, som både er simple og verdenskendte. Det er pizza, pasta og den luftige kaffedessert tiramisu få af mange eksempler på.

Dém kan du få en bid af i hotellets Ristorante L’Appetito. For hér trækker ’Chef di Cucina’ Pino og hans team fra Italien hver dag i kokketøjet og tilbereder alt lige fra insalate og pizza til dolci – præcist som madtraditionerne foreskriver. Buon appetito!

Imperial Hotel

Tradition møder fornyelse og international atmosfære i hjertet af København.

Torvehallerne i København
Torvehallerne

Torvehallerne er Københavns eksklusive madmekka, hvor du i de hyggelige haller kan få fingrene i alverdens råvarer og delikatesse – Eller du kan nyde et lækkert måltid i et af de små spisesteder. Der er frisk kød, fisk og grønt i alle afskygninger.

Læs mere

Christiansborg Slot
Christianborg Slot

Christiansborg Slot på Slotsholmen er hjemsted for Danmarks Folketing. Slottet byder på Dronningens pragtsale, Absalons ruiner, de kongelige stalde og ikke mindst slottets nye attraktion: Det kongelige Festkøkken.

Øl og Brød
Øl og brød

Øl & Brød serverer traditionelt smørrebrød med et moderne touch. Den klassiske smag af Danmarks nationalret sammensættes med øl, som passer til den enkelte ret. Køkkenet drives af to kokke som vandt sølv ved DM i Smørrebrød 2013.

Wallmans i Cirkusbygningen
Wallmans

Wallmans tilbyder den perfekte aften ude med dinner og show i den gamle Cirkusbygning på Jernbanegade tæt på Rådhuspladsen. Her er restaurant, underholdning og natklub under et tag.

Læs mere

Planetariet

Tycho Brahe Planetarium leverer lærerig underholdning til hele familien om stjernehimlen og astronomiens fascinerende univers. Se den flotte udstilling eller tag en tur i "Rumteatret", som med sine 1.000 kvadratmeter leverer særlige filmoplevelser.

Læs mere

Strøget
Strøget

Strøget er den berømte gågade i Indre By København, som går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Gågaden har et væld af butikker alt fra budgetvenlige kæder til nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker.

Tivoli entré
Københavns Tivoli

Tivoli Haven er en eventyrlig forlystelsespark i midten af København. Tivoli slog dørene op i 1843 og er derfor verdens næstældste forlystelsespark, som har været en kæmpe attraktion lige siden.

Læs mere

Beliggenhed

Imperial Hotel ligger få hundrede meter fra Københavns Hovedbanegård. Fra hotellet er der en række offentlige transportmuligheder.


 • Parkeringshus med direkte adgang til hotellet
 • 68 m til Vesterport Station (S-tog)
 • 68 m til nærmeste bus (Bus 12, 34, 68, 9A, 31)

Faciliteter og services

 • Gratis Wi-Fi på hele hotellet
 • Aircondition på alle værelser
 • Check-in fra kl. 15.00
 • Check-out før kl. 12.00
 • Morgenmad kl. 06.30-10.30
 • Parkeringsplads med direkte adgang til hotellet
 • Fitnesscenter
 • Restaurant L’Appetito
 • Frokost kl. 11.00-15.00
 • Middag kl. 17.30-22.30
 • Bar
 • Allergivenlige værelser
 • Kaffe- og te-faciliteter på alle værelser
 • 24-timers reception
 • Roomservice
 • Cykel- og biludlejning
 • Lounge med pejs
 • 6 konferencelokaler
 • Businesslounge
 • Vaske- og renseservice
 • Mulighed for at låne et køleskab til værelset
 • Morgenvækning

Imperial Hotel

Vester Farimagsgade 9
1606 København V, Danmark
Tlf. +45 3312 8000
imperialhotel@arp-hansen.dk
Besøg hjemmesiden

HOTELOPHOLD INKL. PARKERING: Lyder det som noget for dig? Du skal skynde dig - vi har blot et begrænset antal parkeringspladser. Læs mere her.