Besøg Rundetårn i København

Danmarks hovedstad er dejlig fra flere vinkler, men ingen udsigt er så flot, som den du får fra toppen af Rundetårn – en af de fantastiske bygninger, som Christian den 4. efterlod København. Tag turen op i påskeferien 2024.

Hvor højt er Rundetårn? Hvor ligger Rundetårn? Hvem byggede Rundetårn?

Fakta om Rundetårn: Rundetårn er 41,55 meter højt, blev opført af Christian den 4. og stod færdigbygget i 1642. Med placeringen på Købmagergade tiltrækker det blikke fra mange tusinde øjne hver eneste dag.

Tårnet er en af Københavns største attraktioner, og der holdes ofte udstillinger på toppen af denne prægtige bygning. Rundetårn går mange år tilbage, og kun få danske konger nåede at sætte så store og varige fodspor fra deres regeringstid, som Christian den 4. gjorde. Både i form af militær nedtur og økonomisk tilbagegang, men også i form af interessen for opførsel af nyskabende bygninger.

Det blev blandt andet til Tøjhuset, Holmens Kirke, Nyboder, Børsen, Rosenborg Slot og ikke mindst Rundetårn; en af nutidens mest besøgte turistattraktioner i Københavns centrum.

En unik udsigt fra Rundetårn

Klarer du den godt 209 meter lange spiralrampe på indersiden af Rundetårn, kommer du op til udsigtsplatformen, som er hævet 34,8 meter over gadeplan. Herfra kan du spejde ud over stort set hele København.

Du kan se det gamle latinerkvarter, Vor Frue Kirke og et væld af andre berømte bygningsværker, som har en stor historie i byen. På en smuk forårsdag i påskeferien kan du altså få et helt unikt udsyn over den by, som huser omkring en femtedel af den danske befolkning.

Se priser for entré til Rundetårn nederst på siden.

Rundetårns oprindelige formål

Rundetårn blev bygget sammen med Trinitatis Kirke, der er opført på bagsiden af tårnet set fra Købmagergade, og det blev lidt af et videnscenter i datiden med universitetsbibliotek halvvejs oppe af spiralrampen, et astronomisk observatorium øverst oppe samt kirken, som i samtiden var en dominerende og magtfuld institution grundet religionens plads i samfundet.

Observatoriet er faktisk Europas ældste fungerende af sin slags, mens biblioteket, som tidligere samlede omkring 10.000 værker, i dag fungerer som udstillings- og koncertsal.

En sjov udfordring for børnene

Klimaks ved et besøg er for de fleste udsigtsplatformen med det utrolige view ud over København, men for børnene er turen derop og ned mindst lige så stort et højdepunkt.

Der skal kæmpes for at bestige de mere end 200 meters rampe på vej op til platformen, og det tager lidt tid, afhængigt af hvor store børn du har med.

Samtidig bliver længslen efter turen ned også stor, og her er det vigtigt at holde lidt igen på børnene, som gerne vil udnytte tyngdekraften til at få fart på ned. Det er nemlig ikke helt ufarligt. Ikke desto mindre er det en sjov følelse næsten at være tvunget til at "bremse" hele vejen ned.

Rundetårn: Priser og åbningstider

En af fordelene ved Rundetårn er også, at det er en billig attraktion at besøge, hvor hele familien får god valuta for pengene.

Det koster kun 40 kr. pr. voksen og 10 kr. for børn i alderen 5-15 år at komme op og se Københavns flotteste udsigt i en af de smukkeste bygninger, Danmark nogensinde har fået opført. Børn under 5 år er ganske gratis.

Rundetårn åbner kl. 10 og lukker kl. 20 hver dag i påskeferien. Kommer I sent afsted, kan I eventuelt kombinere det med spisning på et af de mange lækre, københavnske spisesteder i nærheden.

Få flere idéer til årets påskeferie.


Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene