Besøg fristaden Christiania i påsken 2025

Kombinér din påskeferie i København med et besøg på Christiania. Fristaden, som gennem tiden har været genstand for diskussion og forskellige holdninger, har rigtig meget at byde på for indfødte københavnere såvel som for turister og andre besøgende. Ved et besøg i den smukke by i byen kan I få indblik i et andet København. Et Christiania København.

Kreativiteten blomstrer på Christiania

Men hvad er Christiania? Et 34 hektar stort område beliggende som Christianshavns nærmeste nabo, som har meget at byde på. Går man en tur rundt på de små stier og veje, bliver man let opslugt af de mange indtryk, fristaden Christiania er kendt for.

Uanset hvor du kommer frem, vil du støde på kreative boliger i mange farver og former bygget i alskens materialer. Området emmer af, at det er kreative sjæle, der bebor denne del af hovedstaden. Det er selvfølgelig muligt at gå rundt på egen hånd, men vil du have alle historierne med, er det en god idé at springe på en Christiania Rundvisning. En guidet rundtur, som giver dig mulighed for at stille spørgsmål og høre mere om livet på den gamle kasernes område.

Fristaden Christianias vilde natur

Mange københavnere benytter de skønne grønne områder på fristaden Christiania, når de ønsker at trække sig lidt tilbage fra menneskemylder og trafikos. På ydersiden af voldene kan man slentre langs vandet på den lange grussti, der snor sig langs bagsiden af fristaden. Hvis påskevejret viser sig fra sin bedste side, er det måske værd at sætte sig på et medbragt tæppe og nyde udsigten over vandet. Nyd din påskeferie i det fri og nyd Christiania København.

Bilkørsel er kun tilladt i forbindelse med ærindekørsel, hvilket også giver en speciel ro og en fornemmelse af frisk luft sammenlignet med mange andre steder i byen.

Verdenskendt skaterhal på Christiania

Den kendte skater Tom Penny har sammen med lokale københavnske skatere bygget rampen i ALIS Wonderland, som er en verdens- og anerkendt hal etableret til skaterfolket. Wonderland er klart et besøg værd, hvis du er til ung, dynamisk atmosfære og fart over feltet. Stedet danner rammen om københavnske hiphopkoncerter og skateboardkonkurrencer.

Påskeferie på Nemoland

Der findes mange caféer og spisesteder på fristaden Christiania, og du kan eventuelt overveje om et besøg på Nemoland en sen aften skal være en del af din påskeferie. På baren er stemningen i top og musikken er god. Hold øje med programmet – for kendte som mindre kendte bands lægger af og til vejen forbi og spiller gratis koncerter.

Uanset hvad du vælger at tage dig til i denne lidt anderledes del af København, vil du med garanti blive én eller måske endda flere oplevelser rigere. Og med et statement om, at "U are now entering the EU" bliver du ved udgangen mindet om, at hverdagen, som de fleste af os kender den, fortsætter på den anden side – også selvom det er påskeferie!

Gør det let – hop på Københavns metro

Heldigvis er der gode trafikforbindelser til og fra Christiania i København. Metroen er let at komme rundt med, og står du af på Christianshavn, er du tæt på fristaden og dens mange oplevelser og muligheder. Det tager højst 10 minutter at slentre til eller fra hovedindgangen nede ad Prinsessegade.

Få flere idéer til årets påskeferie.


Få skarpe tilbud i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af skarpe tilbud og store besparelser på dit næste hotelophold.

Læs mere om tilbud

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene