Bæredygtighed skov|Photo by:  Etienne Delorieux | Source: Unsplash

Bæredygtighed i Arp-Hansen Hotel Group

Bæredygtig turisme

I Arp-Hansen Hotel Group arbejder vi for at fremme og udvikle bæredygtig turisme. Det gør vi ved at integrere ansvarligt forbrug og produktion i vores virksomhedsdrift. Det gælder i vores valg af leverandører og samarbejdspartnere og ikke mindst i vores egne handlinger.

Vores leverandører og samarbejdspartnere skal forpligte sig til at leve op til vores Code of Conduct. Vores medarbejdere agerer ud fra vores bæredygtighedsprincipper, der fremmer den rigtige tankegang.

Vil du læse mere dybdegående, kan du downloade vores samlede bæredygtighedsstrategi. 

Verdensmålene og miljømærkninger

Vi anvender FN’s verdensmål som ledetråd med særligt fokus på målene 6 (Rent Vand og Sanitet), 8 (Anstændige Job og Økonomisk Vækst) samt 12 (Ansvarligt Forbrug og Produktion). Det er her, at vi føler, at vi i forhold til vores arbejde kan gøre den største og mest mærkbare forskel.

Som supplement til verdensmålene arbejder vi med en række miljømærkninger og certificeringer. De forpligter os meget konkret på handlinger, der kan måles, så vi kan se om de ting, vi gør, skaber den ønskede effekt.

Mere konkret har vi 5 strategiske indsatsområder, hvor vi har et godt datagrundlag og derfor kan se, at vi kan flytte noget for alvor. Ved eksempelvis at skifte beholdere til sæbe, shampoo og lotions kan vi fjerne 1.350.000 millioner beholdere årligt. De seks indsatsområder er:

  • Affaldssortering
  • Fra kildevand til postevand
  • Fra små plasticbeholdere til større beholdere
  • Øget fokus på Det Økologiske Spisemærke og Green Restaurant
  • Yderligere reduktion af madspild

Vi er godt på vej men...

I takt med, at vi høster erfaringer og bliver inspireret af andres arbejde, er det muligt, at vi supplerer med flere indsatsområder. Med vores bæredygtighedsstrategi og konkrete initiativer føler vi, at vi er godt på vej. Men det er slet ikke det samme som, at vi ved det hele. Med andre ord hører vi meget gerne fra dig, hvis du har ideer eller input til, hvordan vi kan gøre endnu mere. I så fald kan du skrive til os her!

Arp-Hansen Hotel Group består af privatejede og centralt beliggende hoteller, der omfatter:

Phoenix Copenhagen, 71 Nyhavn Hotel, Copenhagen Strand, Imperial Hotel, The Square, Tivoli Hotel & Congress Center, Copenhagen Island, Gentofte Hotel og Wakeup Copenhagen Hotels samt Steel House Copenhagen og Next House Copenhagen.

Miljømærker og certificeringer

Fairtrade

En international mærkningsordning der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår.

Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen. I Arp-Hansen Hotel Group er al vores kaffe og te Fairtrade-certificeret.

REFOOD

REFOOD mærket er en ordning for virksomheder og organisationer i fødevare- og servicesektoren. Mærket fokuserer på at mindske madspild og fremme genanvendelse. I Arp-Hansen Hotel Group bruger vi mærket som både målsætning og inspiration til konkrete initiativer, der kan mindske madspild samt øge genanvendelse.

Ambitionen er, at vi kan mindske spildet med 30% i løbet af de kommende år suppleret med øget genanvendelse, blandt andet via samarbejde med velgørende institutioner.

Ø-mærket

Ø-mærket er et dansk økologimærke. Med teksten "statskontrolleret økologisk" fortæller mærket, at danske statslige myndigheder fører kontrol med de virksomheder, der sidst har forarbejdet eller pakket produktet.

I Arp-Hansen Hotel Group anvender vi mærket ift. fødevarer og herunder mejeriprodukter, hvor vi kun mangler godt 5% før alle mejeriprodukter er økologiske.

Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er et tillæg til Ø-mærket. Det viser, hvor stor en del af spisestedets føde- og drikkevarer, der er økologiske. Mærket fås i tre varianter: Guld, Sølv og Bronze.

Det er vores ambition, at alle hoteller skal rykke en kategori op.

Green Key

Green Key er den internationale turismes mest udbredte miljømærke. For at kunne benytte mærket, skal man leve op til en række skrappe miljøkrav på tværs af 13 områder som fx energi- og vandforbrug. I Danmark har vi valgt at have de strammeste kriterier blandt alle Green Key landene.

Arp-Hansen Hotel Group var den første større hotelkæde, der tilsluttede sig ordningen. Det skete i 2009.

OEKO-TEX STANDARD 100

Verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter.

Sikrer, at alle komponenter af et mærket produkt er testet for skadelige stoffer. Bygger på en standard, som er langt mere omfattende end lovgivningen i Danmark og EU og er derfor i fin tråd med vores ambitionsniveau.

Al Arp-Hansen Hotel Group’s linned, håndklæder, bademåtter etc. er OEKO-TEX certificeret.

FSC - Forest Stewardship Council

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Mærket sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

I Arp-Hansen Hotel Group bruger vi mærket på toiletpapir, servietter og papirhåndklæder.

EU-Blomsten og Svanemærket produkter

EU-Blomsten og Svanemærket er Danmarks officielle miljømærker. Mærkerne fokuserer på den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Det betyder skrappe miljøkrav i alle faser af et produkts livscyklus og herunder skrappe krav til kemikalier.

I Arp-Hansen Hotel Group bruger vi Svanemærket på sæbe, shampoo, lotion og maskinopvask. På sæbe og lotions er alle produkter Svanemærket. 

I Arp-Hansen Hotel Group supplerer EU-Blomsten Svanemærket på vores papirhåndklæder.

Få op til 10% rabat som STAY&SAVE medlem. Læs mere om alle fordelene